Etähuutokaupan ohjeet

LIVEHUUTOKAUPPAAN OSALLISTUMINEN
Ohjeita päivitetty 12.1.2021.

Huutokauppajärjestelmän käyttöohje-video on julkaistu ja se löytyy tämän sivun alaosasta!
Teemme jossain vaiheessa vielä hieman paremman videon, mutta tästä versiosta saa jo hyvän opastuksen järjestelmän käyttöön otossa.

Live-huutokauppa tarkoittaa mahdollisuutta osallistua huutokauppaan reaaliaikaisesti verkon välityksellä. Osallistuminen live-huutokauppaan hoituu nykyisin uuden huutokauppa-järjestelmämme kautta osoitteessa huutokauppa.vilinvalinta.fi tai Vilin valinnan huutokauppa -mobiilisovelluksella, jonka voi ladata Google Play Storesta tai Apple App Storesta. Järjestelmä on yhdysvaltalaisen Auction Mobilityn tarjoama, ei siis Vilin valinnan oma. Kaikki antamasi henkilötiedot kerätään kuitenkin vain Vilin valinnan huutokauppoja varten eikä niitä käytetä mihinkään muuhun. Auction Mobility toimii järjestelmän ylläpitäjänä, mutta kaikki tiedot syötetään vain Vilin valinnan tarvitsemia käyttötarkoituksia varten. Voit tutustua päivitettyyn tietosuojaselosteeseen tästä.

Rekisteröityminen palveluun

Live-huutokauppaan osallistumiseksi saat huutonumeron huutokauppa -järjestelmämme kautta osoitteessa huutokauppa.vilinvalinta.fi tai mobiilisovelluksellamme.
Rekisteröityminen huutokauppaan:

 • Luo käyttäjätili (tämä pysyy aina samana)
 • Rekisteröidy huutokauppaan.
  • Rekisteröitymistä varten tarvitset pankki- tai luottokortin. Kortin tiedot kirjataan vain henkilöllisyyden varmentamista varten (tietoja ei käytetä meidän osalta mihinkään muuhun), mutta sillä voi myös halutessaan maksaa ostokset suoraan järjestelmän kautta. Kortin varmennuksen hoitaa Stripe (tutustu lisää tästä) yhteistyössä pankkien kanssa.
   • Kortin yksilöidyt tiedot (kortin koko numero & CVV-tunnus) eivät tallennu järjestelmään näkyviin, vaan ne käsitellään luotettavasti Stripen ja pankin kautta kortin oikeellisuuden ja henkilöllisyyen varmentamiseksi, toimii siis samoin kuin esim. monet luotettavat verkkokaupat.
   • Mikäli rekisteröitymisessä tulee jotain haastetta tai sinulla ei esim. ole maksukorttia käytettävissä, laita meille sähköpostia osoitteeseen info@vilinvalinta.fi
    • Luothan kuitenkin käyttäjätilin ennen sähköpostin laittamista, tämä nopeuttaa rekisteröimistä.
   • Huomioithan, että korttivarmennuksen yhteydessä järjestelmä saattaa tehdä testiveloituksena 1 dollarin veloituksen tililtäsi, mutta tämä veloitus palautetaan samantien takaisin. Joka kerta tätä ei välttämättä edes tapahdu, mutta ei tarvitse ihmetellä, mikäli tämmöiset näkyvät tilitapahtumissasi. Mitään muita veloituksia ei tehdä eikä järjestelmä veloita korttiasi automaattisesti huutokaupan päätyttyä. Asiakkaat saavat aina valita itse, miten haluavat maksaa ostoksensa.
  • Lisäksi järjestelmä pyytää rekisteröitymisen yhteydessä myös osoitetietoja, mutta nämä eivät ole pakollisia. Mikäli järjestelmä ei päästä eteenpäin ilman osoitetietoja, voit halutessasi laittaa siihen keksityt osoitetiedot.

Rekisteröitymisen yhteydessä saat huutonumeron, jolla voit osallistua Live-huutokauppaan verkossa. Jokaiseen Live-huutokauppaan tulee rekisteröityä erikseen, käyttäjätunnus kuitenkin pysyy aina samana.
Huom! Sinun tulee rekisteröityä jokaiseen huutokauppaan aina erikseen päästäksesi jättämään tarjouksia tai huutamaan reaaliaikaisesti.

Huutokauppa-järjestelmän käyttäminen

Huutokauppa-järjestelmässä voit tutustua huutokaupassa oleviin huutokohteisiin, jättää ennakkotarjouksia sekä osallistua live-huutokauppaan. Kannattaa tutustua järjestelmään hyvissä ajoin ennen huutokaupan alkua ja tutkia, miten se toimii. Huomioithan, että sinun tulee rekisteröityä jokaiseen huutokauppaan erikseen!

Ennakkotarjousten jättäminen Huutokauppa -järjestelmässä

Ennakkotarjouksia voi jättää Huutokauppa-järjestelmässämme.

Järjestelmässä ennakkotarjouksia voi jättää varsinaisen huutokaupan alkuun saakka (huutokauppailmoituksessa on mainittu, mistä päivästä alkaen ennakkotarjouksia voi jättää). Järjestelmä huutaa ennakkotarjoustasi automaattisesti kilpaillen muita huutajia vastaan aina asettamaasi max. hintaan saakka. Esimerkki: jos tuotteen lähtöhinta 5e ja asetat max. hinnaksi 100e, järjestelmä huutaa puolestasi 5e alkaen aina max. hintaan saakka korotustaulukon mukaisin korotuksin. Mikäli järjestelmä on huutanut puolestasi 30e, eikä kukaan muu enää huuda tuotetta, tuote jää sinulle hintaan 30e.

Mikäli et saa jätettyä ennakkotarjousta järjestelmän kautta, voit antaa sen myös sähköpostitse. Lue sähköpostitse jätettävään ennakkotarjouksen ohjeet tästä.

Huutokaupan eteneminen Live-huutokaupassa

Huutokauppa alkaa ilmoitettuna ajankohtana, avaamme yhteyden noin 10 minuuttia ennen huutokaupan alkua.
Kun avaamme yhteyden, huutokauppa.vilinvalinta.fi -sivulle ja mobiilisovelluksen huutokauppailmoitukseen ilmestyy punainen ”Huutokauppaan” -painike. Paina tästä painikkeesta niin pääset mukaan live-huutokauppaan!

Huutaminen tapahtuu Huutokauppa-järjestelmän kautta verkossa. Meklari vetää huutokauppaa videokuvan ja äänen välityksellä ja huudot tapahtuvat sovelluksen kautta. Meklari tarkkailee sekä salihuutoja että Huutokauppa-järjestelmän kautta tulleita huutoja. Sali-huutajien huudot lisätään myös henkilökunnan toimesta Huutokauppa-järjestelmään, jotta kaikki etähuutajat pysyvät kärryillä hinnasta. Korotukset tulevat erillisen korotustaulukon mukaisesti.

Huutokaupan päätyttyä

Huutokaupan päättyessä voit tarkistaa itse omat huutosi huutosovelluksen kautta. Lisäksi laitamme sähköpostitse 1-2vrk kuluessa huutokaupan päättymisestä sähköpostilla huutojen yhteissummasta sekä eri maksutavoista.

Vilin valinnan omissa huutokaupoissa huudot voi maksaa noudon yhteydessä kortilla tai käteisellä. Lisäksi huudot voi maksaa suoraan rekisteröitymiseen käyttämälläsi pankki-/luottokortilla. Myös tilisiirto on mahdollinen, ohjeet tilisiirtoon tulevat huutokaupan jälkeen sähköpostilla. Ilmoitathan sähköpostin saatuasi, mikäli haluat erillisen kuitin ostoksistasi.

 

Lisää kysyttävää?
Jos sinulla ilmenee kysyttävää Live-huutokauppaan liittyen, olethan yhteydessä info@vilinvalinta.fi

 

Katso lyhyt ohjevideomme huutokauppa-järjestelmän käytöstä:
Huomioittehan, että videossa ei ole lainkaan ääntä ja videota voi tarvittaessa kelata taaksepäin ja pysäyttää, jotta ehtii lukea kaikki ohjeet.